Ozon technologie

Ozon 001

Ozon technologie

Ozon is het wonder van de natuur. Ozon maakt de lucht schoon die we in ademen, het water dat we drinken en het eten dat we eten. Ozon (O3) is overal in ons dagelijks leven aanwezig en is sterk herkenbaar als bliksem in slaat, wat de natuur zijn manier is om de lucht te zuiveren.
Door een elektrische ontlading los te laten op een zuurstof gas, zullen de zuurstof moleculen (O2) worden gesplitst in losse atomen. Ozon (O3) ontstaat na combinatie van een los atoom met een zuurstof molecuul. Ozon reageert met andere gassen (geuren) en vernietigt ze. Door de oxidatie die ozon veroorzaakt worden geuren, bacteriën en verontreiniging vernietigt, waarna het weer terug gaat naar “normale” zuurstof.

Ozone en

Is ozon veilig?

Het effect van ozon op de gezondheid van de mens wordt bepaald door de concentratie en tijdsduur van blootstelling. Zoals een toxicoloog ooit zei: alles is giftig en niets is giftig. Het gaat allemaal om de concentratie!

Feit is dat wanneer ozon verstandig wordt toegepast volledig veilig is net zoals zuurstof en kan veel meerwaarde hebben voor de planeet en iedereen die erop leeft.

De concentratie ozon in open lucht breekt heel snel af. Ozon concentratie in open lucht zal nooit boven de 0,1ppm komen en dus volledig veilig voor de gezondheid van de mens. Bij gebruik van een Diamond air in-line systeem ben je verzekerd van frisse lucht zonder ongewenste elementen of overtollig ozon.

Kwaliteit

Wij maken het verschil met kwaliteit.
Kwaliteit als eerste prioriteit!

Service

Continue ondersteuning van eerste installatie tot en met onderhoud.

Betrouwbaarheid

Hoge kwaliteit produkten en gemotiveerde mensen voor lange termijn relaties.